Lidl počinje gradnju još jednog objekta u Sarajevu, otkrivamo lokaciju

0

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili da je počela gradnja prvog Lidla u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, sada donosimo vijest o još jednoj lokaciji.

Naime, Lidl je kupio zemljište i počinje gradnju još jednog objekta u Kantonu Sarajevo, saznaje ekskluzivno BiznisInfo.ba.

Riječ o objektu koji će se nalaziti na ulazu u Vogošću iz smjera Sarajeva, a za čiju se gradnju vrše finalne pripreme, potvrđeno je za naš portal.

Objekat će se nalaziti uz samu cestu koja iz Sarajeva vodi ka Vogošći, i to na ulazu u ovo naselje, kod industrijske zone.

Za razliku od lokacije u ulici Džemala Bijedića, na lokaciji u Vogošći još uvijek nije postavljena tabla na kojoj bi stajao opis gradilišta, te se može reći da radovi još nisu zvanično krenuli, odnosno da se vrši priprema terena.

Podsjetimo da je kompanija kupila i zemljšte u Lukavici gdje bi također uskoro trebala krenuti gradnja objekta, te da uveliko gradi veliki distributivni centar u Lepenici nadomak Sarajeva.

Paralelno kreće gradnja objekata i u drugim gradovima, što govori da se aktivnosti na ulasku na bh. tržište njemačkog giganta ubrzavaju.

Dosad su u potpunosti izgradili jedan objekat i to u Bijeljini.

Preuzimanje teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora i postavljanje linka ka originalnom tekstu na BiznisInfo.ba