Krenula proizvodnja radijatora, jedina u BiH

0

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i vlasnik lokalne fabrike za proizvodnju radijatora i kotlova na pelet “Termal int” Fikret Lović danas su pustili u rad pogon za proizvodnju radijatora.

Savić je rekao novinarima da je, godinu dana nakon ponovnog pokretanja fabrike “Termal int”, danas krenula i primarna proizvodnja radijatora, jedina u BiH.

“Otvaranje ovog pogona i rad fabrike garancija je razvoja majevičkog kraja, jer zapošljava domaće stanovništvo”, rekao je Savić za BN televiziju.

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta, koji se koristi kao ogrevni materijal.

Direktor fabrike Mahir Hamzić rekao je novinarima da je u “Termal int” do sada uloženo dva miliona maraka.

“Sam pogon za proizvodnju radijatora, koji podrazumijeva remont stare linije za proizvodnju radijatora, novu liniju za farbanje, lakiranje i potapanje, uloženo je milion maraka”, naveo je Hamzić i dodao da je u ovoj fabrici zaposleno 76 radnika, prenijela je BN televizija.

Podsjetimo, „Termal“ je prije rata svoje proizvode plasirao na tržišta bivše Jugoslavije, Austrije i Njemačke. Preduzeće je ponovo pokrenuto nakon desetogodišnjeg stečaja zahvaljujući firmi „Lafat Komerc“ iz Kalesije koja ga je kupila prošle godine.