Krajina osiguranje staje na noge, u planu širenje poslovanja i na FBiH

0

Nakon brojnih protesta radnika i problema u poslovanju u posljednje dvije godine, banjalučko preduzeće Krajina osiguranje stalo je na noge.

Nova uprava, zajedno sa radnicima, spasila je ovo osiguravajuće društvo od finansijskog kraha. U odnosu na prošlu godinu, posluju pozitivno i vraćaju povjerenje klijenata, izvještava RTRS.

Brojne afere, koje su posljednje dvije godine potresale Krajina osiguranje su prošlost. Nova uprava zajedno sa 80 zaposlenih oživjela je ovo banjalučko osiguravajuće društvo.

Svaki dan broj klijenata se povećava, a vraćanjem povjerenja bilježi se i finansijski plus.

Elmedin Đuzel, direktor Krajina osiguranja, kaže da izmiruju svoje obaveze, isplaćuju plate radnicima, obaveze prema klijentima i dobavljačima i sve ostale ugovorene odnose.

Popunjene su tehničke rezerve i obezbijeđena sredstva za zaštitni fond. U posljednja dva mjeseca rasla je i premija osiguranja.

I preduzeće koje posluje u okviru ovog osiguravajućeg društva za tehnički pregled vozila Krajina kros ne zaostaje u finansijskom pogledu.

Јovan Karanović, direktor, ističe da svaki dan imaju sve više vozila.

Јedan od glavnih planova Krajina osiguranja ove godine je proširiti prodajnu mrežu u Republici Srpskoj, ali i otvoriti  filijalu u Federaciji BiH.