KOV-GRAD će graditi novi trg u Bužimu

0

Načelnik Mersudin Nanić, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor firme KOV-GRAD Bužim, potpisali su u prostorijama Ministarstva ugovor o realizaciji jednog od najznačajnih infratsrukturnih projekata na području Općine Bužim.

Riječ je o projektu Trga „Alija Izetbegović“, koji podrazumijeva izgradnju potpuno novog trga.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 330.000 KM, a Općina Bužim će učestvovati u finansiranju ovog projekta sa 50.000 KM.

Također, radit će se i rekonstruisati saobraćajnica – kružni tok, koji se naslanja na Trg „Alija Izetbegović“.

Ugovor za kružni tok potpisan je na Dan Općine Bužim u vrijednosti oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka, a finansirat će se iz budžeta JP Ceste F BiH. Radovi bi trebali otpočeti za desetak dana.

Dakle riječ je o dva zasebna projekta u ukupnoj vrijednosti od oko 1,7 miliona KM.

– Izgradnjom ova dva infratsrukturna projekta Općina Bužim će dobiti sasvim novi izgled, koji će svakako postati prepoznatljivo obilježje. Trg će biti mjesto za okupljanje i druženje svih Bužimljana i svi onih koji dolaze u naš Bužim, dok će izgradnja kružnog toka doprinijeti povećanoj sigurnosti u saobraćaju s obzirom da bi trebao značajno smanjiti gužve u samom centru naše čaršije – kazao je načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić.

D. S.