Konzum pokrenuo inicijativu podrške domaćoj proizvodnji

0

Konzum BiH pokrenuo je  inicijativu još jače podrške domaćim proizvođačima te stavio na raspolaganje vlastite kanale prodaje i dodatna mjesta na policama kako bi se umanjio udar na bosanskohercegovačku privredu prouzrokovan pandemijom korona virusa, a cilj je prije svega pomoći opstanku domaćih proizvođača i sačuvati postojeća radnih mjesta.  

Pod sloganom „Kupujmo domaće jer domaće se se voli jače“ Konzum je pokrenuo niz aktivnosti koje će se dugoročno provoditi  kako bi se znatno ojačala saradnja sa domaćim proizvođačima. Najveći naglasak je stavljen na povećan otkup domaćeg voća i povrća iz svih krajeva Bosne i Hercegovine te je tako planirano da se otkupi više od 10.000 tona domaćeg voća i povrća do kraja godine.

Značajan fokus u prvom valu stavlja se na saradnju sa domaćim proizvođačima mliječnih proizvoda koji su na policama Konzuma zastupljeni sa značajanim udjelom od 70%, zatim domaćim uzgajivačima pilećeg mesa koji imaju udio čak 88%, te dobavljačima pekarskih proizvoda kojima pripada  84% udjela. Prvi koraci su već realizovani tako da kupci značajne promjene već mogu primijetiti  na policama Konzuma.

„Drago mi je da smo i u ovim vrlo neizvjesnim okolnostima, koje umnogome otežavaju obavljanje svakodnevnih radnih obaveza, uspjeli reagovati brzo i odgovorno i pokrenuti inicijativu za koju očekujemo da će dati izuzetno dobre rezultate.  Svaki domaći proizvod koji naši kupci odaberu znači dodatni poticaj za oživljavanje i nastavak normalnog funkcionisanja kako  malih poljoprivrednih obrta tako i većih proizvodnih kapaciteta.  Ovo je zajednički interes svih nas ka osiguranju stabilnije budućnosti i zato vjerujem da će to naši kupci prepoznati i podržati“, izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

Slogan „Kupujmo domaće jer domaće se se voli jače“ prati i Konzumovu marketinšku kampanju koja je pokrenuta  uporedo sa svim ostalim aktivnostma kako bi dodatno podsjetili kupce na prednosti i  značaj odabira domaćih proizvoda.

Ujedno za kupce je osigurana odabrana ponuda domaćih proizvoda dostupna u aktuelnom Konzum katalogu uz akcijske cijene, a isto kupce očekuje i u narednim katalozima.