Koncern “Svislajon” odustao od gradnje aerodroma na Zupcima

0

Koncern “Svislajon” odustao je od izgradnje aerodroma na Zupcima zbog nepostojanja političkog konsenzusa, saopšteno je u utorak iz kabineta predsjednika Koncerna Rodoljuba Draškovića.

Iz koncerna “Svislajon” poručuju da žele da budu nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine, a ne samo Trebinja, te zbog toga traže korektnu i stručnu saradnju sa organima Republike Srpske i grada Trebinja, prenosi Srna.

“Ta saradnja podrazumijeva da se na jasno definisanim zakonskim osnovama i na političkom konsenzusu definišu investicioni projekti za razvoj, kako grada Trebinja, tako i Hercegovine”, navedeno je u saopštenju. U saopštenju se ističe da je jedan od razloga za odustajanje od izgradnje aerodroma informacija da je Vlada Republike Srpske obezbijedila investitora i da će uskoro početi realizaciju projekta.

“‘Svislajon’ podržava svakog investitora u Hercegovini i Trebinju, i pružiće mu maksimalnu pomoć i saradnju”, saopšteno je iz koncerna. U “Svislajonu” kažu da će nastaviti investiranje u “Grad Sunca” u Trebinju, ali da će projekat biti usporen zbog kašnjenja opštine u vezi sa realizacijom ugovorenih investicionih obaveza.