Konačan kraj firme koja je držala kultni sarajevski ugostiteljski objekat i kino

0

Općinski sud u Sarajevu, odnosno stečajni sudija Mirela Čajić-Puljić, provodi prethodni postupak radi utvrđivanja da li postoje uslovi za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika Imperijal d.o.o. Sarajevo.

Riječ je o društvu sa sjedištem u Ulici Maršala Tita br. 56, Sarajevo, gdje se nekada nalazilo kino i poznati ugostiteljski objekat. Sve to je davno zatvoreno a firma je odavno propala, piše BiznisInfo.ba.

Pozivaju se povjerioci i zainteresovana lica da u roku od 30 dana, od dana objavljivanja ovog poziva, predlože otvaranje stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika Imperijal, uz uplatu predujma za obezbjeđenje troškova stečajnog postupka u iznosu od 6.000 KM.

Ukoliko u ostavljenom roku niko od pozvanih ne predloži otvaranje stečajnog postupka i ne uplati određeni predujam sud će donijeti Rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Ako zainteresovana lica predlože otvaranje stečajnog postupka i uplate određeni predujam u navedenom roku, sud će otvoriti stečajni postupak i voditi ga u skladu sa odredbama Zakona o stečaju.

U prethodnom postupku privremeni stečajni upravnik je u Izvještaju od 29. novembra 2023. godine naveo da postoje zakonski razlozi za otvaranje stečajnog postupka nad privrednim društvom Imperijal d.o.o. Sarajevo, ali da imovina dužnika nije dovoljna za pokriće troškova stečajnog postupka.

Osnivač ove firme je Hrvatsko kulturno društvo Napredak Sarajevo.