Kompanija Bingo otvorila 201. poslovnicu

0

31. maja u 14 sati kompanija Bingo je otvorila svoju 201. poslovnicu, ovoga puta u Maglaju.

Objekat se prostire na površini od 10.000 metara kvadratnih, od čega je prodajni prostor 6.500 m2. Osim hipermarketa, u sklopu centra je i veliki, moderno uređen restoran sa 300 mjesta, igraonica, zlatara „Dar“, a već od 6. juna će biti otvorena trgovina sa sportskom opremom „Sport Reality“ i apoteka.

Hipermarket u Maglaju je tehnološki najsavremenije opremljena trgovina u Bosni i Hercegovini, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo: „Slijedeći standarde Evropske Unije, u ovom centru smo prvi u Bosni i Hercegovini ugradili najsavremeniji sistem tehnološke rashlade visokog stepena efikasnosti, koji umjesto freona R4040a  (koji u atmosferi uzrokuje efekat staklene bašte) koristi CO2. Također smo, u cilju dodatnog iskorištenja otpadne energije, ugradili sisteme za zagrijavanje sanitarne vode za potrebe objekta. Ovim projektima smo znatno smanjili emisiju štetnih plinova u atmosferu uz znatnu uštedu toplotne i rashladne energije“.

Načelnik općine Maglaj, gdin Mirsad Mahmutagić, izrazio je zadovoljstvo zbog investicije za koju se Bingo odlučio: „Veliko nam je zadovoljstvo što smo sada dio velike Bingove porodice. Ovaj tržni centar je od velikog značaja za Maglaj. Osim grandioznog objekta i povoljnih cijena koje Bingo nudi, otvorenje ovog centra je ispunjenje želja naših sugrađana. Sada je tu 90 novih radnih mjesta, ali ovo otvorenje u Maglaju imat će i efekat indirektnog zapošljavanja kroz kooperante kojima će ova kompanija omogućiti plasman svojih proizvoda“.

Otvorenju je prisustvovalo nekoliko hiljada posjetilaca iz Maglaja, Žepča i drugih okolnih mjesta, koji su uživali u degustacijama, promocijama, popustima i poklon paketima. Od 17 sati najavljena je zabava za djecu uz maskote Bingose i Super krila.

Kompanija Bingo broji šesnaest poslovnica na području Zeničko-dobojskog kantona, a u svojoj mreži ima ukupno 201 trgovinu, te 8.000 uposlenih.