Kompanija AFI želi graditi fabriku u BiH

0

V.d.direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija održao je sastanak sa Nadyom Al Falasi, predsjednicom Al Falah Group (AFI) i osnivačicom brenda Greeno Pack, i Sanjom Miovčić, izvršnom direktoricom Vijeća stranih investitora u Bosni i Hercegovini, s kojima je razgovarao o mogućnostima ulaganja.

G. Kubatlija je ovom prilikom predstavio usluge Agencije, planove vezane za promociju potencijala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i prednosti koje BiH pruža stranim investitorima.

Gđa Al Falasi je iskazala zainteresovanost za razvoj poslovanja u BiH, bez obzira na određene izazove, te predstavila svoje planove razvoja brenda Greeno Pack.

AFI je globalna kompanija sa sjedištem u Abu Dabiju, specijalizirana za međunarodnu trgovinu sa fokusom na specifične industrije i specifične tržišne segmente koji su neotkriveni ili nedovoljno opsluženi. Greeno Pack je jedna od glavnih proizvodnih linija AFI-a koja se bavi sektorom fleksibilnog pakovanja koji se obično koristi u različitim industrijama kao što su industrija hrane i pića, građevinskih materijala, poljoprivrednih proizvoda, tereta i transporta. Greeno pack se proizvodi u Turskoj, a promovira se preko AFI-ja sa sjedištem u Sarajevu i tri filijale u UAE, Velikoj Britaniji i Egiptu.

Razgovarano je o drugoj fazi projekta i mogućoj izgradnji fabrike u BiH, te predstojećem događaju ,,Aspiring Future Impact”  – (AFI) CIRCLE UAE 2024 koji se održava 4. marta 2024. u Sarajevu.

Cilj samog događaja je poticanje partnerstva i suradnje između investitora iz UAE, poslovne zajednice Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana, proizvođača i europskih kompanija u sektoru održivog pakiranja.