Ko stoji iza velike investicije u Krajini: Poduzetnici iz dva entiteta udružili snage

0

U Bihaću se uskoro otvara jedan od najsavremenijih trgovačkih parkova ovog dijela Evrope, a nositi će historijski naziv svoga grada – Bišće.

Kako smo već objavili, Bišćani, turisti, cijela Krajina, kao i granična područja Hrvatske, moći će da uživaju u novoj oazi radosti, druženja i šopinga u samoj blizini centra grada, najavljeno je danas.

Novi moderan trgovački park će kompleksom na čak 40 hiljada kvadratnih metara i svjetskim sadržajima pružiti mnogo više od tradicionalnog šoping iskustva, a cilj je da postane omiljeno mjesto druženja za sve generacije.

Posjetioci će imati na raspolaganju posjetiti brojne atraktivne brendove poput LC Waikikija, Pepca, NewYorkera, Mlinara, dm-a, Dresscoda, Sport Visiona, DexyCo, Techno Shopa i mnogih drugih.

BiznisInfo.ba je istražio ko stoji iza ovog velikog projekta. Investitor je kompanija ANH Capital Investment.

Vlasnici ove firme su kompanija “Petrol-PBihać i “Leburić-komercPrnjavor. Vlasnica firme “Petrol-P” je Fatima Prošić dok iza “Leburić-komerca” stoje Milan i Dragan Leburić.

Inače, “Leburić-komerc” je jedan od giganata domaće privrede, a prošle godine je imao prihode od 240 miliona KM i zaradu od oko 16,5 miliona maraka.

Osnovana početkom devedesetih godina kao mali porodični posao, kompanija Leburić-Komerc postala je jedna od vodećih prodajnih centara za veleprodaju i maloprodaju na tržištu RS, kao i cijele BiH. Upravljaju mrežom Fortuna marketa.

Osim uvoza i distribucije stranih i regionalnih brendova, bavi se i proizvodnjom i prodajom vlastitih robnih brendova, od kojih se izdvajaju Apetito, Fortuna, Pasta Domestica, Marea i druge.

Bit će otvoreno 300 radnih mjesta

Otvaranje Bišće Parka je planirano za mart 2024. godine. Pored atraktivnih brendova i bogatih sadržaja za posjetioce, novi trgovački park će imati veliki značaj za lokalnu zajednicu.

Bišće Park će donijeti više od 300 novih radnih mjesta i privući brojne turiste i posjetioce u Bihać i Krajinu.

Poklon posjetiocima je i veliki centralni trg koji se gradi na 1.000 kvadratnih metara – novo omiljeno mjesto susreta i sastanaka.

Posjetioci Bišće Parka će moći uživati u preko 13 hiljada kvadratnih metara prodajnog prostora koji je pokriven brzim internet pristupom, a za vozače električnih automobila će unutar trgovačkog parka biti obezbjeđena i moderna punionica.