Ko stoji iza investicije koja će bh. gradu vratiti status trgovačkog centra

0

Ova investicija je veoma bitna za grad, jer će privući brojne posjetioce iz okolnih gradova ali i regiona

Gradnja retail parka u Doboju gdje svoje poslovnice planira otvoriti oko 40 poznatih modnih brendova, osim što će gradu vratiti staru slavu trgovačkog regionalnog centra, donijet će i mnoga radna mjesta, ali i privući hiljade šopingholičara i turista.

Tržni centar “Doboj City Park” gradi se u ulici Nikole Tesle u Doboju, a investitor je kompanija “City Mall” koja već ima prodajne lance u Bijeljini, Brčkom i Zvorniku.

(Biznisinfo.ba je ranije pisao o tome ko tačno stoji iza ove mreže retail parkova, odnosno kakva je vlasnička struktura investitora. Više tome pročitajte OVDJE).

Ukupna površina na kojoj će se prostirati tržni centar u Doboju je oko 50.000 kvadratnih metara, od čega će se blizu 27.000 kvadrata odnositi na prodajni prostor. Investitor projekta planira da uloži oko 40 miliona maraka, a otvaranje se očekuje početkom jeseni.

U kompaniji “City Mall” kažu za “Glas Srpske” da će retail park imati širok asortiman odjeće, obuće, sportske opreme, modnih dodataka, kao i sve za dom i njegu. Ističu da će imati ponudu i za školarce i najmlađe.

– U našem planu su sadržaji za opuštanje, kupovinu i zabavu, prilagođeni različitim uzrastima i preferencijama. U okviru “Doboj siti parka” poslovnice će otvoriti blizu 40 poznatih evropskih i regionalnih brendova iz različitih industrija poslovanja. Otvaranjem centra i poslovnica unutar njega očekuje se između 300 i 400 novih radnih mjesta – rekli su u bijeljinskoj kompaniji.

Dodali su da je osim kvalitetnog i raznolikog sadržaja, jedan od ciljeva i pristupačnost posjetiocima zbog čega su izabrali Doboj.

– Nakon Bijeljine, Brčkog i Zvornika, izbor za ekspanziju našeg poslovanja je Doboj, prije svega zbog nepostojanja retail parka sa sličnim sadržajem u blizini, ali i zbog povoljnog geografskog položaja i kvalitetne saobraćajne povezanosti sa Hrvatskom i FBiH – kazali su u kompaniji “City Mall”.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ističe za “Glas” da je gradnja ovog tržnog centra najveća privatna investicija u gradu ove godine.

– Cilj nam je da investitori što više ulažu u Doboj jer ovakvi i slični projekti imaju ogroman značaj za grad. Najbitnija su nam nova radna mjesta, ali i činjenica da nas dolazak 40 svjetskih modnih brendova stavlja na šoping mapu RS i BiH. Doboj će vratiti staru slavu regionalnog trgovačkog centra, što je bio osamdesetih godina prošloga vijeka. Prema procjenama ulagača dnevno se očekuje oko 12.000 posjetilaca u centru, što je ozbiljan broj – rekao je Jerinić.

I vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Doboj Vojislav Rađa smatra da je ova investicija veoma bitna za grad, jer će privući brojne posjetioce iz okolnih gradova ali i regiona.

– Doboj je u bivšoj državi bio izuzetno poznat po uslužnim djelatnostima i sigurno će novi projekat uticati na veću posjećenost. Nadamo se da će oni koji budu dolazili u jednodnevne šoping izlete posjetiti i druge lokacije iz naše turističke ponude poput tvrđave, gradskog muzeja i slično. Vjerujemo da će i drugi privrednici, mimo trgovačkog centra, u gradu osjetiti poboljšanje – kazao je Rađa i dodao da je Doboj već duži period u ekspanziji i da investitori neprestano dolaze.

Novi tržni centar niče na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik”, čije je nepokretnosti u procesu stečaja za 12 miliona maraka kupila bijeljinska kompanija “City Mall”. Iako je bilo očekivanja za nastavak proizvodnje i reorganizaciju preduzeća, ranije je istaknuto da nije bilo zainteresovanih subjekata koji bi zadržali tu djelatnost.