Ko je novi igrač na mikrokreditnom tržištu FBiH

0

Na finansijskom tržištu Bosne i Hercegovine pojavila se još jedna mikrokreditna organizacija. Riječ je o MKO Credo centar Mostar, koja je zvanično osnovana u septembru prošle godine, piše BiznisInfo.

Podsjetimo da je mikrokreditni centar u posljednje vrijeme sve atraktivniji ulagačima na finansijskom tržištu, i to naročito onim iz inostranstva.

Tako je u maju prošle godine u BiH počela poslovati MKO Iutecredit, koja je ispostava IuteCredit Europe sa sjedištem u Estoniji. U Republici Srpskoj od lani posluje MKO Moneda, također u vlasništvu troje stranih lica.

No, Credo centar je u domaćem vlasništvu. Prema podacima iz registra poslovnih subjekata u BiH, vlasnik mikrokreditnog društva Credo centar Mostar je Autocentar d.o.o. Široki Brijeg.

Vlasnik Autocentra je Tehničko remontni centar (TRC) d.o.o. iz Širokog Brijega. Na kraju, vlasnik TRC-a, pa samim tim i Credo centra, prema sudskom registru, je Mario Raspudić nastanjen u Mostaru.

Šta kažu o sebi

– MKD Credo centar je mikrokreditno društvo sa sjedištem u Mostaru koje se bavi kreditiranjem na tržištu Bosne i Hercegovine. Pružamo mikrokreditne usluge za poboljšanje kvalitete života naših klijenata i unaprjeđenje njihove poslovne djelatnosti, kreirajući jedinstvene i visokokvalitetne financijske usluge – kažu iz ove kompanije.

Ostaje da se vidi koliko će se uspjeti probiti na tržištu pored uhodanih domaćih i stranih igrača.

BiznisInfo.ba