Ko je bogataš koji privlači pažnju u Bugojnu

0

U posljednje vrijeme pažnju građana u Bugojnu privlači mladi investitor Davor Ivoš. On je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, koji spadaju među najpopularnije u tom gradu, a preuzeo je upravljanje fudbalskim klubom Iskra čiji je glavni finansijer.

Pokreno je izgadnju novog stadiona a nedavno je igračima kupio novi autobus. Osim toga, planira i novu investiciju – izgradnju staračkog doma u vrijednosti od 4 miliona KM.

Prema pisanju lokalnih medija, Ivoš pažnju Bugojanaca najviše privlači izrazito skupim automobilima, koji odudaraju od realnosti u ovom malom mjestu.

U razgovoru za Bugojno Danas ovaj 37-godišnjak pojasnio je odakle mu toliki novac.

– Porodica Ivoš je dugo godina vlasnik jednog preduzeća u Švicarskoj koje pravi i montira montažne objekte, a ja sam generalni direktor preduzeća i glavni inicijator porodičnih investicija u Bugojnu. Sav materijal koji je moguće dobavljamo iz Bugojna i BiH čime jačamo ekonomiju naše zemlje i radnu snagu u BiH – kazao je on.

Finansira izgradnju stadiona

Dodao je da je u Bugojnu rođen i da voli taj grad.  

– Zarađeni novac u Švicarskoj ulažem u svoje Bugojno u svoje objekte koji su već izgrađeni Nukleus, Janus, Swiss Lounge a sada je u izgradnji i stadion Jaklić. Pored velikih ulaganja izdvaja se još jedna velika investicija a to je starački dom u Goruši odnosno staračka rezidencija koja će brojati 140 apartmana a ukupna investicija u narednih godinu i po dana će iznositi 4 miliona maraka – ističe Ivoš.

Foto: Bugojno Danas

Upitan je i o tome što često mijenja luksuzne automobile.

– Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe – kazao je on.

Foto: Bugojno Danas

Odlučio je i da se kandidira za predstojeće izbore za Općinsko vijeće Bugojno i imat će svoju listu.

– Ljudi na listi će biti pismeni, obrazovani i pošteni. Danas se svako bavi politikom ali tu malo ko da ima kvaliteta i poštenja kao što treba da bude kada uđete u politiku da mijenjate stvari na bolje. Očekujem veliku podršku građana jer sam se dokazao i kao poduzetnik i kao Bugojanac – naveo je on.

Na kraju je zaključio:

– Ja svojim djelima ukazujem na njihov nerad. Na mojim djelima se vidi šta bi se moglo kad bi se htjelo. Dokaz sam šta jedan čovjek sam pokrene a šta bi se moglo tek kad bi drugi radili svoj posao za koji su zaduženi i za koji su plaćeni. U inat svim koji tvrde da je nešto nemoguće ja to gledam kao svoj životni izazov i u ovome sam bio najuspješniji u svojoj karijeri do sada.

Njegova firma se bavi montažnim objektima