Ko je bh. poduzetnik koji je Mati Rimcu posudio 300.000 eura nakon samo dva dana poznanstva

0

Hrvatski poduzetnik bosanskih korijena Mate Rimac oglasio se nakon što je u javnost izašla informacija da mu je hercegovački poduzetnik Igor Krezić svojevremeno posudio 300 hiljada eura  nakon samo dva dana poznanstva.

Naime, u emisiji “Vjetar u kosi” koja se ovog ljeta snimala u Bosni i Hercegovini, Aleksandar Stanković ugostio je Igora Krezića, mostarskog poduzetnika i vlasnika nekoliko IT firmi koje zapošljavaju više od 400 ljudi.

Krezić je u emisiji govorio o svojim počecima i nevjerovatnoj poslovnoj priči, a Stanković ga je pitao i za 300 hiljada eura koje je jednom prilikom posudio Mati Rimcu. Krezić je Rimcu posudio novac nakon samo dva dana poznanstva.

– Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret. To je ništa u njegovom putu. To je bila mala premosnica da taj mjesec prođe kako treba – rekao je Krezić.

Rimac se danas oglasio na svom Facebook profilu.

– Neki su sada “otkrili” da mi je Igor Krezić pomogao (zapravo, koga lažemo – spasio mi je firmu i sve na čemu smo radili) kada mi je posudio 300.000 eura dva dana nakon što smo se upoznali. I nije on neki miljarder – to je prakticki sav keš koji je tada imao. Njegovi zaposlenici su mu govorili da je lud i da nikad neće vidjeti novce jer ćemo propast. I nisu bili daleko od istine – šansa za preživjet bila je izuzetno mala. Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo 2 dana. Igora je teško opisat – koliko je to ludo i posebno biće. I koliko je takvih njegovih djela za koja se nikad neće saznati. A cijela priča toga šta je tada bilo je dostupna ovdje. Dosta poučna…- poručio je Rimac.