Kasumović i ambasador Irana o privrednoj saradnji i novim investicijama

0

Ambasador Islamske Republike (IR) Iran u Bosni i Hercegovini  Gholamreza Alimohammad Ghelichkhan posjetio je u četvrtak Gradsku upravu Zenica gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Ambasador Ghelichkhan je istakao da je cilj posjete jačanje privredne i ekonomske saradnje i realizacija zajedničkih projekata.

Dodao je da su politički odnosi između BiH i IR Iran na zadovoljavajućem nivou, ali da ekonomska saradnja nije dobra.

Također, naglasio je da je prioritet u radu Ambasade u BiH jačanje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Kasumović je ponovio da je IR Iran prijatelj Bosne i Hercegovine, što je i pokazao u najtežim trenucima za našu zemlju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.

Informisao je ambasadora Ghelichkhana o kapacitetima kojima raspolaže Grad Zenica u pogledu mogućnosti za nova ulaganja.

Pozdravio je i interes iranskih kompanija za ulaganje u Zenici i izrazio apsolutnu spremnost Gradske uprave da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti podrži realizaciju ulaganja.

– Zenica je evropski grad, naša vrata otvorena su za saradnju, kako partnerima sa zapada, tako i onim sa istoka. Naš cilj je uvijek isti. Interesi i dobrobit naših građana su prioritet mene kao gradonačelnika, ali i Gradske uprave – poručio je Kasumović, navodi se u saopćenju.