Kappa Star nije uputio ponudu za kupnju imovine KRAŠ-ESOP d.o.o.

0

Društvo Kappa Star Limited nije društvu KRAŠ-ESOP d.o.o. uputilo ponudu za kupnju imovine KRAŠ-ESOP-a, saopćeno je iz KRAŠ-ESOP d.o.o. nakon što je proteklih dana u medijima objavljeno kako je ponuda Kappa Star Limiteda odbijena.

„Jedina ponuda koju je društvo KRAŠ-ESOP zaprimilo jest ponuda društva Mesna industrija braća Pivac d.o.o., i to dana 23. studenog 2019. godine, u kojoj ističu svoju zainteresiranost za daljnje stjecanje dionica KRAŠ-a, koje bi im omogućilo efikasno provođenje strateških ciljeva u pogledu KRAŠ-a koje su istakli i u Ponudi za preuzimanje. Nastavno na zaprimljenu ponudu KRAŠ-ESOP iznio je društvu MI braća Pivac uvjete prodaje dionica KRAŠ-a, a koji uvjeti su prethodno donijeti na Skupštini KRAŠ-ESOP-a. Budući da je društvo MI braća Pivac d.o.o. prihvatilo sve uvjete KRAŠ-ESOP-a, sklopljen je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica, kao i Sporazum o socijalnom partnerstvu“, navode u KRAŠ ESOP d.o.o.

Napominju kako je ovo društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u KRAŠ d.d. i njegovim povezanim društvima.

KRAŠ-ESOP osnovan je sa svrhom održavanja radničkog dioničarstva u KRAŠ d.d. te su mu aktivnosti vezane uz radničko dioničarstvo jedina djelatnost. Način djelovanja KRAŠ-ESOP-a uređena je Društvenim ugovorom sukladno kojem tijela Društva obavljaju dane im zadaće, što između ostalog obuhvaća i informiranje članova Društva kao i njihovo odlučivanje o svim bitnim pitanjima za Društvo i poslovanje Društva. Sukladno tome, Skupština Društva je tijelo i mjesto na kojem se obavlja sva komunikacija i donose sve odluke koje bitno utječu na položaj Društva u vlasničkoj strukturi KRAŠ-a. U konkretnom slučaju svi članovi Društva bili su informirani i konzultirani prije donošenja svih spomenutih odluka, pojašnjavaju u KRAŠ ESOP d.o.o.

Izuzev zakonskih obveza temeljem propisa o tržištu kapitala, koje kao dioničar društva KRAŠ d.d. ima prema regulatoru i Zagrebačkoj burzi, KRAŠ-ESOP d.o.o. nije dužan niti obrazlagati, niti komentirati donesene odluke te smatraju da ne postoji poseban interes javnosti zbog kojeg bi činili navedeno.

„Smatramo da je poslovanje i donošenje odluka od strane ovlaštenih tijela KRAŠ-ESOP-a isključivo pitanje njegovih članova, odnosno radnika KRAŠ grupe te iste vidimo kao jedinu zainteresiranu stranu“, navodi se u saopćenju KRAŠ ESOP d.o.o.