Kanađani u Srbiji otvorili 800 radnih mjesta

0

Kanadska kompanija Magna Seating otvorila je jučer u Aleksincu, u Srbiji, pogon za proizvodnju presvlaka za automobilska sjedišta u kojem radi 800 radnika.

Kompanija je od juna prošle godine poslovala u tom gradu u iznajmljenoj hali, a nakon nekoliko mjeseci počela je pripreme za izgradnju vlastitog pogona, koji je ogranak njene tvornice u Odžacima, javlja agencija Beta.

Tvornica Magne Seating u Srbiji otvorena je u Odžacima 2013. godina, gdje danas ima oko 1800 radnika. Na otvaranju pogona u Aleksincu bio je prisutan i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da Magna pridonosi razvoju zemlje i da se nada kako će širiti proizvodnju na ovom tržištu.

Prema njegovim riječima, u Aleksincu je 2012. godine prosječna plaća bila 287 eura, a danas je 445 eura.

Ipak, to je još uvijek ispod državnog prosjeka kojeg podižu Beograd i Novi Sad. Vučić je također iskazao zahvalnost, kako je rekao, njemačkim i kanadskim prijateljima, što su osigurali ljudima posao.

Predstavnici kompanije Magna Seating istaknuli su da su zadovoljni uvjetima poslovanja u Srbiji te da je proizvodnja u automobilskoj industriji sada malo usporena zbog svjetske krize u proizvodnji čipova.

Magna Seating posluje u 18 evropskih zemalja, a najveći dio proizvodnje u Srbiji isporučuje češkoj Škodi.