Kalesija: Obezbijeđeno 243.100 KM za uređenje industrijske zone

0

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa Amirom Zukićem ministrom za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH o dodjeli sredstava u sklopu grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH“ u iznosu od 243.100 KM.

– Mi smo se sa projektom unapređenja industrijskih zona javili na javni poziv pomenutog ministarstva i prošli smo za sredstva od 243.100 KM koja će biti usmjerena u izgradnju saobraćajnica u industrijskoj zoni Kalesija Grad, Kalesijsko polje Ćetenište – kazao je Džafić.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja saobraćajnice u zapadnom dijelu Proizvodno poslovne zone“ je 427.681 KM, ali je Ministarstvo projekat podržalo sa 56,84 % iznosa.

Projekat se mora provesti u roku od devet mjeseci od dana potpisivanja i prema najavama iz Općine bit će ispoštovane sve dužnosti i obaveze prema Ministarstvu za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH.

– Hvala ministru Amiru Zukiću koji prepoznaje naše napore i želju da ulažemo sredstva ondje gdje su ona potrebna. Našim privrednicima na ovaj način se zahvaljujemo što ulažu u Kalesiju i prave proizvodne pogone čime zapošljavaju naše sugrađane i spriječavaju njihov odlazak iz BiH – kazao je načelnik Džafić.