Kalcedonija u Srbiji otvorila svoj peti pogon

0

Peti proizvodni pogon koji je danas Kalcedonija grupa otvorila u Srbiji, prostire se na 4.500 kvadrata i zapošljavaće 300 radnika.

Prvi proizvodni pogon ove grupe u Srbiji otvoren je prije deset godina u Somboru, a nakon Sombora, Subotice, Rume, Apatina, i danas Kule, u toku je izgradnja još jednog objekta u Kikindi čije se otvaranje očekuje početkom sljedeće godine.

Predsjednik uprave grupe Kalcedonija Sandro Veronezi rekao je da će u Kuli realizovati novu poslovnu ideju sa manje ljudi u manjoj fabrici.

“Naša ideja je da dovedemo manje fabrike za one koji žive u svom mjestu i ne žele da putuju kako bi se napravila spona između posla i porodičnog života”, rekao je on.

U većim fabrikama radi se drugačije, objašnjava, dok je u manjim fabrikama posao pojednostavljen, ali blizak zaposlenima.

“Želimo da napravimo specijalizovane fabrike koje međusobno sarađuju i ubjeđeni smo da u Srbiji postoji svjetlija budućnost koja ne treba da bude bazirana na niskim zaradama, već će one biti sve veće”, rekao je Veronezi.