“Junuzović kopex” planira izgradnju autobuske stanice u Kalesiji

0

Junuzović kopex ima u planu izgradnju moderno opremljene benzinske pumpe sa autobuskom stanicom i pratećim objektima na području Kalesije.

O tome su na radnom sastanku održanom u petak sa načelnikom Općine Kalesija Seadom Džafićem i njegovim savjetnikom Fikretom Suljkanovićem razgovarali vlasnik kompanije Amir Junuzović i izvršni direktor Semir Junuzović.

Kako je iz Općine saopćeno nakon sastanka, pumpa i stanica bile bi izgrađene na izlazu iz centra Kalesije gdje Junuzović kopex posjeduje oko 5 dunuma sopstvenog zemljišta.

Istaknuto je da bi realizacijom ovog projekta posao dobilo dvadeset osoba. Pored toga, Kalesija bi dobila modernu i opremljenu autobusku stanicu sa koje bi se kretalo prema svim naseljima i općinama u susjedstvu.

Načelnik Džafić rekao je da će Općina učiniti sve da pomogne svim investitorima da nešto naprave i pokrenu u Kalesiji i tako osiguraju posao za građane ove općine.

Na sastanku je bilo riječi i o povećanju broja linija iz Kalesije prema Tuzli i Živinicama kako bi građani imali prevoz tokom cijelog dana i kako bi izbjegli čekanja i zadržavanja. 

Inače, Junuzović kopex se bavi prodajom nafte i naftnih derivata i većinski je vlasnik Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla i Litvatransa Banovići.