JUMBO stigao i u Crnu Goru

0

Prodajni lanac JUMBO započeo je svoje poslovanje i u Crnoj Gori otvaranjem prodavnice u sklopu EXTRA Retail parka koji je u petak svečano otvoren u Podgorici.

JUMBO Montenegro dio je Balfin grupe, jedne od najvećih investicionih grupa u Albaniji i na cijelom Balkanu, i jedan od najvećih prodajnih lanaca u regionu, sa preko 30 hiljada kvalitetnih proizvoda i više od 100 prodavnica.

Prilikom svečanog otvaranja EXTRA Retail parka, izvršni direktor kompanije JUMBO Toljan Papajorgji, kazao je da otvaranje ove kompanije predstavlja veliku prekretnicu na crnogorskom tržištu.

– Mnogi od vas se sigurno pitaju zašto prodavnica JUMBO postoji u regionu, u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Bosni ali ne i u Crnoj Gori. U pravu ste, trebalo je malo vremena, ali kao što znate, za neke stvari je potrebno vrijeme da se pravilno odrade. Vrijedilo je čekati, a mi smo se za to vrijeme potrudili. 1986 godine u Atini rođena je nova prodavnica igračaka. Nazvali su je JUMBO, a napravili su je od radosti, zabave i brige. Morala je predstavljati mjesto koje će vam se naći u bilo kojoj prilici, praznici, školski program, igračke, proizvodi za dom, baštovanstvo,odjeća, dekoracije, pokloni, aksesoari, sve čega se možete sjetiti. Više od 30 hiljada proizvoda sa najboljom cijenom na tržištu – istakao je Papajorgji.

Prema njegovim riječima, uloženo je više od milion eura a podgorički Jumbo osiguraće 50 radnih mjesta u novoj prodavnici.

Šire mrežu i u BiH

Jumbo je osnovan 1986. godine u Grčkoj i trenutno posjeduje 78 centara u vlasništvu u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Kipru.

Balfin grupa u saradnji sa Jumbom prisutna je na tržištima Albanije, Kosova, Crne Gore, uskoro i Moldavije, te Bosne i Hercegovine gdje je nedavno u Cazinu otvorila svoje novo prodajno mjesto.