Jumbo otvara dva nova centra u BiH

0

Grčki maloprodajni lanac Jumbo i kompanija Balfin Group najavili su da će nastaviti svoj investicioni plan na nekoliko balkanskih tržišta otvarajući između ostalog i dva nova prodajna centra u BiH

Balfin group, franšizni partner grčkog maloprodajnog lanca Jumbo, najavio je da će nastaviti svoj investicioni plan otvaranjem novih objekata na Balkanu i u Moldaviji.

„Nakon osam godina iskustva na Balkanu, možemo da kažemo da je Jumbo jedna od najuspješnijih kompanija u sektoru maloprodaje. Uskoro planiramo da napravimo korak naprijed i nastavimo svoj rast ne samo u ovom regionu već i šire. Jumbo je dobro prihvaćen brend kod potrošača zbog širokog asortimana i povoljnih cijena“, kaže se u saopćenju Balfin Group koje prenosi Retail Serbia.

Širenje maloprodajne mreže Jumbo i Balfin nastavljaju već tokom ovog mjeseca otvaranjem centra na 1.800 kvadratnih metara prodajnog prostora u Cazinu i to u najvećem trgovačkom centru u Krajini City Centar Cazin. Do kraja godine planirano je otvaranje objekta i u Bijeljini.

Podsjetimo, Jumbo u Bosni i Hercegovini trenutno ima 3 prodajna centra i to u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru. U BiH Jumbo trenutno zapošljava 130 radnika a najavljeno je da će otvaranje centra u Cazinu ovaj broj povećati na 165.

Novi objekti i u Crnoj Gori, na Kosovu, u Albaniji

Kompanije Jumbo i Balfin planiraju da u avgustu otvore prvi prodajni centar u Crnoj Gori. Centar će se nalaziti u Podgorici a ulaskom na tržište ove zemlje biće otvoreno više od 50 radnih mjesta..

Na području Kosova Jumbo je tokom prošle godine otvorio prodajni centar u Kosovskoj Mitrovici dok se za ovu godinu očekuje i otvaranje u Peći. U planu za 2019. godinu je i otvaranje tri nova prodajna centra u Albaniji i to u Elbasanu, Korči i Vlori.

Kompanija Jumbo u saradnji sa svojim partnerom Balfin group planira da tokom ove godine uđe i na tržište Moldavije.