Još radnih mjesta u Donjem Vakufu

0
  • Modna konfekcija Slovenka traži radnike, nudi obuku
  • Olip narednog mjeseca otvara pogon za proizvodnju obuće
  • Investicija kompanije Bosnaplod
  • Bingo zaposlio desetine ljudi
  • Razvoj industrijske zone Janj

Direktor Modne konfekcije Slovenka Donji Vakuf donio je odluku o organizaciji kursa šivenja zbog potrebe angažovanja većeg broja radnika u predstojećoj sezoni, te uvođenja novog medicinskog programa, a uslijed nedostatka kvalifikovane radne snage.

Tim povodom, sve zainteresovane je obavijestio da će MK Slovenka organizovati kurs šivenja, peglanja, krojenja i drugih poslova u tekstilnoj industriji za sve polaznike koji budu zainteresovani.

Kandidati koji posjeduju radno iskustvo u konfekciji, također se mogu prijaviti. Rok za prijavu je 10. april 2018. godine.

Osim toga, narednog mjeseca u Donjem Vakufu treba početi s radom pogon kompanije za proizvodnju obuće “Olip“.

Tim povodom načelnik Huso Sušić i predsjedavajući Općinkog vijeća Donji Vakuf Naser Rujanac, nedavno su posjetili firmu „Olip“ u Travniku.

Tokom ove posjete obavili su razgovor sa direktorom „Olipa“ Šaćirom Hodžićem, te posjetili radnike na obuci, koji će raditi u proizvodnom pogonu u Donjem Vakufu.

Početak proizvodnog procesa u Donjem Vakufu zakazan je za 5. april s kapacitetom od 100 radnika, a sa tendencijom povećanja novouposlenih do mjeseca jula od 300.

Ranije je najavljena i investicija kompanije Bosnaplod u Donjem Vakufu u vidu hladnjače za 2.000 tona jagodičastog voća. 

Kompanija Bingo nedavno je otvorila objekat u ovom gradu i zaposlila više desetina ljudi. 

U posljednje vrijeme otvoreni su i novi pogoni u industrijskoj zoni Janj, a broj radnika sa nekadašnjih 200 porastao je na oko 1.200.