Novi resort na Jadranu vrijedan 300 miliona eura

0

Skupština Kotora sa 17 glasova za i jednim protiv usvojila je u ponedjeljak odluku o regulisanju međusobnih odnosa između ove crnogorske opštine i kompanije Bigove Bay. Kako je rečeno, ova investicija je važna za razvoj Kotor, ali i države Crne Gore.

– Kompanija Bigova Bay je, kao investitor, dužna da plati šest i po miliona eura vrijednosti naknade za komunalno opremanje zemljišta, a Opština Kotor preko petnaest miliona eura – istakao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Vrijednost ove investicije procjenjuje se na 300 miliona eura.

– Odlukom o potpisivanju tog sporazuma, stvaraju se neophodni preduslovi da se investicija, od otprilike 300 miliona eura, odvija na lokalitetu Bigova – rekao je Aprcović.

BiznisInfo podsjeća da je u Crnoj Gori već realizovano ili u fazi realizacije nekoliko sličnih projekata, kao što su Porto Montenegro, Portonovi i Luštica Bay.

Inače, crnogorski mediji su u julu javili da je Aprcović održao radni sastanak sa predstavnicima kompanije “Bigova Bay” d.o.o. iz Kotora. Sastanku su prisustvovali predstavnik investitora Walid Al Najjab, izvršna direktorka ove kompanije Branka Lazarević i projekt menadžerka Bojana Ječmenica.

Na tom sastanku je bilo riječi o napretku projekta Bigova Bay i odlukama koje se na njega odnose.

Kako je tada rečeno, “Bigova Bay” d.o.o. razvija luksuznu turističku destinaciju nasuprot naselja Bigovo, kojom se predviđaju smještajni kapaciteti od 1.548 ležajeva, od čega je za projekat Bigova Bay predviđeno 1.186 ležajeva (478 u hotelu i depadansima i 708 u vilama). Riječ je o kompleksu najviše kategorije.