Jedna od rijetkih fabrika u Srebrenici obustavila rad

0

Ekipa portala eSrebrenica posjetila je Fabriku za preradu krompira i proizvodnju pomfrita “Srebreničanka”, ali je u krugu fabrike srela samo tehničkog direktora Osmana Agića koji je rekao da su svi na kolektivnom godišnjem odmoru.

Ovaj portal nezvanično saznaje da fabrika nema osnovne sirovine za preradu krompira zbog čega je obustavila rad.

Prije zvaničnog početka rada iz ove fabrike rečeno je da će se gotovo 70 posto proizvodnje izvoziti. Međutim, ova kompanija tržište ima samo u dva bh. lanca, od kojih je jedan Bingo, dok izvoz ne postoji.

Od nekoliko bivših radnika, među kojima je jedan tehnolog, portal eSrebrenica saznaje da je vrlo često bilo dugovanja prema radnicima zbog čega se sve češće mijenjaju.

Bivši savjetnik načelnika Opštine Srebrenica Ćazim Salimović rekao da ova fabrika uskoro počinje sa isplatom kredita koji je dobila od Ziraat Banke.

Uz našu asistenciju Ziraat banka dala je Fabrici za proizvodnju pomfrita ‘Srebreničanka’ višemilionski kredit a osiguranje je kompletna fabrika. Plašim se da od gotovo desetomilionske investicije ne budu samo gubici, kaže Salimović i ističe da se plaši da ukoliko srebrenička fabrika ne bude otplaćivala krediti može biti zatvorena.

(Izvor: eSrebrenica.ba)