Jedna od najvećih pljački u historiji Los Anđelesa

0

Lopovi u Los Anđelesu izveli su tokom vikenda jednu od najvećih pljački novca u istoriji grada, ukravši čak 30 miliona dolara iz skladišta novca na Uskršnju nedelju, saopštile su vlasti.

Provala se dogodila u neimenovanom objektu u području Silmar u dolini San Fernando koji rukuje i deponuje gotovinu iz kompanija širom regije.

Provalnici su uspjeli da uđu a da ih nisu odmah otkrili i provalili su u sef, rekla je Elejn Morales, komandirka policijske uprave Los Anđelesa, za Los Angeles Times. Federalni istražni zavod i policija Los Anđelesa istražuju slučaj.

Policija još nije identifikovala lopove, ali su rekli da nisu otkrili krađu sve dok nisu otvorili trezor u ponedeljak.

Neimenovani zvaničnici rekli su za ABC7 da su lopovi u objekat ušli kroz krov i da nisu uključili nikakav alarm, a zatim su nekako ušli u prostor gdje se nalazi novac.

Malo je ljudi znalo za veliku količinu novca koja se nalazila u sefu, rekli su neimenovani službenici za sprovođenje zakona za LA Times, opisujući provalu kao razrađenu.

Times je objavio da je provala među najvećim krađama novca u istoriji Los Anđelesa, a da je ukupan iznos također premašio bilo koju pljačku oklopnih automobila u gradu.

Krađa se dogodila gotovo dvije godine nakon što je čak 100 miliona dolara u draguljima i drugim dragocjenostima ukradeno iz Brinkove velike platforme na parkingu za kamione u južnoj Kaliforniji. Lopovi u tom incidentu još nisu uhvaćeni, izvijestio je Index.hr.