Japanci u komšiluku grade fabriku od 382 miliona eura

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je činjenica da je Japan izabrao Inđiju i Srbiju da u njoj gradi novu fabriku guma kompanije “Toyo tires” velika pobjeda ove države jer je obezbijedila investiciju vrijednu 382 miliona eura.

“Ovo je prva kompanija “Toyo tiresa” u Evropi. Hvala vam što ste nas izabrali. Ja sam ponosan što će Srbija biti domaćin jedne ovako velike i pametne fabrike. To će omogućiti bolji život za građane Inđije i Srbije”, rekao je Vučić na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike guma.

On je rekao da je posebno značajno da je ova investicija obezbijeđena u vrijeme velike pandemije i u izuzetnoj konkurenciji drugih evropskih zemalja, posebno Poljske i poručio da će Srbija nastaviti da se bori za svaku novu investiciju.

Više od 500 radnika

Rok za izgradnju fabrike je 17 mjeseci,a u njoj će biti zaposleno 560 radnika.

Japanski gigant osnovan je 1945. godine, sa sjedištem grupacije u Osaki. Poslovne aktivnosti grupe zasnivaju se na tri osnovne grane – gume, automobilska tehnologija i hemikalije. Gume “Toyo tires” prisutne su u Evropi više od 30 godina.

Srna