Jamie Oliver otvorio prvi restoran u Beogradu

0

Slavni britanski kuhar Jamie Oliver nedavno je otvorio svoj prvi restoran u Beogradu. Restoran je dio njegovog poznatog lanca restorana s italijanskom hranom Jamie's Italian, a nalazi se u priobalju glavnog grada Srbije, Beograda. Bit će otvoren svaki dan.

Otvorenje beogradske podružnice Jamie's Italian ovosedmičnom je objavom na društvenoj mreži Instagram popratio i sam Oliver. “Beograde, otvoreni smo!” napisao je u jednoj od objava uz fotografiju osoblja ispred novog restorana.

– Lokacija je divna, u srcu Beograda na vodi, na obali rijeke Save – dodao je uz još jednu fotografiju na kojoj drži jedno od jela koje nudi Jamie's Italian u glavnom gradu Srbije.

Restoran nudi italijanska jela i pizze te slastice, a jelovnik je objavljen i na službenim stranicama.

Najjeftinija pizza marinara stoji 7,4 eura, a najskuplja san daniela s pršutom 13,3 eura. Od glavnih jela najskuplji je teleći odrezak s tartufima koji košta 23,2 eura, dok se cijene tjestenine kreću između 10 i 15 eura. Hladno predjelo može se dobiti za dobrih pet eura, a tiramisu, primjerice, za 5,6 eura.

Prema pisanju britanskog Guardiana, u svijetu postoji oko 70 talijanskih restorana Jamie's koji rade po franšiznom modelu.