Jahorina: U planu izgradnja dvije gondole

0

Na Jahorini se radi na projektu izgradnje dvije gondole do ove planine, od kojih bi jedna išla iz opštine Istočno Novo Sarajevo, a jedna iz Pala, rekao je danas direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

“Već se radi na rješavanju imovinskih odnosa na trasi iz Istočnog Sarajeva. Olimpijski centar podržava i projekat nastavka izgradnje gondole od Pala do Jahorine. Taj projekat je dobar, nema alternativu i treba ga podržati”, rekao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, prvi korak za izgradnju gondole iz Pala je da se zaustavi dalja divlja gradnja na Jahorini, drugi da se pripreme slobodne lokacije u Palama za nove investitore hotelijere, a treći da se ispregovara sa privatnikom koji je vlasnik postojeće gondole ili nađe nova trasa.

“Svaki od projekata na Jahorini u interesu je građana Pala jer će od svih njih oni imati isključivo korist. Već imamo ozbiljan problem da nađemo radnike i neće biti potrebe da ljudi idu odavde i traže posao na drugom mjestu. Jahorina je 100 fabrika, samo je treba dovesti u red”, tvrdi Ljevnaić.

Ilustracija

On je istakao da se radi i na projektu podrške opštini Trnovo, odnosno izgradnji nove žičare koja će ići od Obućina bara na vrh Jahorine i koja bi pokrila tri staze kako bi bile rasterećene Poljice.