Jahorina će prva na Balkanu nabaviti najmoderniji sistem osnježavanja

0

Olimpijski centar “Jahorina” prvi će na Balkanu nabaviti najmoderniji sistem osnježavanja “Snow Factory”, koji proizvodi vještački snijeg pod svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha, izjavio je direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da će novi sistem vještačkog osnježavanja gostima Jahorine dati dodatnu, maksimalnu, sigirnost u snijeg tokom cijele zimske sezone, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Tokom boravka u Italiji proteklih nekoliko dana, Ljevnaić se sastao sa direktorom najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju snijega “TechnoAlpin” Erichom Gummererom radi potpisivanja ugovora o izgradnji sistema za osnježavanje na ski-stazi Prača, konkretno stazama šest i šest b.

On je pojasnio da će u novoj zimskoj sezoni ove ski-staze dobiti sistem sa novoizgrađenim jezerom za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000 metara kubnih.

“Nastavljamo sa investicijama na Jahorini, upotpunjujemo našu ponudu i želimo da ove zime ponudimo skijašima najbolje. U okviru novih investicija na Jahorini znatno nadogađujemo sistem za osnježavanje, zahvaljujući velikoj podršci Vlade Republike Srpske, premijera Radovana Viškovića i resornog ministra Nedeljka Ćorića”, istakao je Ljevnaić.

“Snow Factory” sistem za osnježavanje je veliki iskorak u svijetu skijanja. Riječ je o inovativnoj tehnologiji za pravljenje snijega vrhunskog kvaliteta bez obzira na temperaturu vazduha, koji funkcioniše kao idealna dopuna tradicionalnom sistemu vještačkog osnježavanja, omogućujući neprekidnu proizvodnju snijega.

U zavisnosti od kapaciteta, sistem se kreće od mobilnih verzija do velikih projekata koji proizvode i do 1.000 metara kubnih snijega dnevno.