Izgradnja hotela Hilton biće završena do kraja godine

0

Počeli su pripremni radovi na izgradnji hotela Hilton koji će se nalaziti na mjestu nekadašnje zgrade Feroelektro a Općina Stari Grad objavila je fotografije izgleda budućeg hotela.

Građevinske mašine su već na terenu a u planu je izgradnja gradskog biznis hotela luksuznog tipa koji će imati 40 soba, četiri penthousea i parking sa 50 mjesta, na tri etaže.

“Hotel će biti završen do kraja godine i planiramo da zaposlimo 30 osoba. Društvo „Kol d.o.o.“ je stopostotni vlasnik i investitor projekta koji će koštati 3,5 miliona eura. U to nisu uračunata sredstva za raniju kupovinu objekta Feroelektro“, kazao je investitor Fatih Kol.

Dodao je da su procedure izdavanja potrebnih dozvola dugo trajale jer je lokacija u staroj jezgri grada, a gabariti i izgled gradnje ne mogu odudarati od ostalih objekata.

“Zahvalan sam Općini Stari Grad i općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću na saradnji i profesionalnom odnosu,” kazao je Kol.

Podsjećamo, 2016. godine je Općinsko vijeće Stari Grad prihvatilo ponudu za prodaju općinskog udjela Feroelektra od 65% društvu “Kol d.o.o”, po pravu preče kupovine, za iznos od 3.006.311 KM. Prije toga, vlasnik 35% dijela objekta prodao je svoj udio istom kupcu.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić potpisao je kupoprodajni ugovor sa investitorom Fatihom Kolom 08. jula, 2016. godine. Iste godine investitor je uklonio ovaj ruševni objekt čime je riješen dugogodišnji problem i opasnost koja je prijetila od obrušavanja, rečeno je iz Općine Stari Grad.

D.H.