Italijani zainteresovani za izgradnju cementare u Republici Srpskoj

0

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je Srni da su predstavnici italijanske kompanije koja se bavi organizacijom proizvodnje cementa iskazali interes za ulaganja u Republici Srpskoj i izgradnju cementare.

“Uvjeren sam da imaju ozbiljan interes i očekujem da će to biti investicija koja će se ozbiljno razmatrati u okviru njihovog holdinga, te da će, u zavisnosti od uslova koji kod nas postoje, donijeti pozitivnu odluku o izgradnji cementare u Republici Srpskoj”, naveo je Đokić, koji boravi u dvodnevnoj posjeti italijanskoj pokrajini Frulija-Venecija-Đulija.

Nakon sastanka sa privrednicima, predstavnicima više privrednih komora, privrednih društava i agencija koje se bave organizacijom i povezivanjem različitih privrednih struktura od Italije ka drugim područjima, Đokić je izrazio zadovoljstvo iskazanim interesovanjem za ulaganja u Republiku Srpsku.

“Predstavili smo sve ono što je važno za Republiku Srpsku, te očekujem da će vrlo brzo uslijediti nekoliko veoma značajnih posjeta koje bi mogle, osim u izgradnju cementare, omogućiti i ulaganja u oblasti mašino i metaloprerade, zatim u oblasti drvoprerađivačke industrije i industrije tekstila, kože i obuće”, naglasio je Đokić.

On je posjetu Italiji ocijenio kao izuzetno produktivnu i značajnu za Republiku Srpsku, kako u pogledu otvaranja pristupa domaćim kompanijama italijanskom tržištu, tako i stvaranju interesa za investiranje u Republiku Srpsku.

“Za nas je od izuzetnog značaja da imamo nove investicije u Republici Srpskoj, da stvaramo novu vrijednost i da na taj način otvaramo nova radna mjesta”, kaže Đokić.

On je sa delegacijom Republike Srpske juče i danas boravio u dvodnevnoj posjeti italijanskoj pokrajini Frulija-Venecija-Đulija.

Srna