Italijani uložili milione KM, zaposlili još 80 ljudi!

0

Italijanska kompanija za proizvodnju metalnih polica za regalna skladišta – Ferretto, u BiH je prisutna već dvije godine, a prije nekoliko dana proglašena je za jednog od najvažnijih stranih investitora u našoj zemlji.  

Riječ je o nagradama koje dodjeljuje Agencija za promociju stranih investicija FIPA.

Inače, ova kompanija je ove godine uposlila 80 novih radnika, kazao je direktor Ferretto group za Centralnu Evropu Džemal Klepić. On je dodao da ih ova nagrada obavezuje na još krupniji zamah.

Firma je prethodnih godina uložila milione maraka u kupovinu zemljišta, gradnju moderne proizvodne hale i nabavku mašina u naselju Omanjska u Općini Usora.

– Nagrada nam je priznanje, jer mi smo mlada firma, stasala u posljednje dvije godine. Znatniji zamah u podizanju Ferretta u Omanjskoj krenuo je prošle godine, kada je kupljeno zemljište  i sagrađena velika, savremena proizvodna hala, u šta je uloženo više od 10 miliona maraka – kaže Klepić.

Ove godine Ferretto je u Usori nastavio s milionskim ulaganjima. Završena je još jedna hala površine 4.000 kvadrata, uvezene su najmodernije mašine za novi proizvod – konstrukcije za visokoregalna skladišta do 40 metara visine. Investirano je pet miliona maraka, i to sve iz Feretta iz Italije kao strana investicija.

– Ovim smo zaokružili gradnju proizvodnih pogona i nabavku strojeva. Danas iz naše kompanije dnevno na tržište Evrope i cijelog svijeta izlaze jedan do tri šlepera polica za regalna i visokoregalna skladišta, a naši radnici, njih 110, imaju dobre uvjete za rad i ne moraju razmišljati o odlasku iz naše zemlje. Dovoljno je reći da smo milion maraka izdvojili za zagrijavanje hale, površine 20.000 kvadrata, da radnicima zimi bude toplo radno mjesto – ističe direktor Klepić.

BiznisInfo / Dnevni avaz