Istočno Novo Sarajevo traži partnera za izgradnju vikend naselja

0

Opština Istočno Novo Sarajevo obavijestila je javnost, odnosno građane i sve privredne subjekte, a ujedno i zainteresovane investitore, da će tokom decembra mjeseca ove godine, raspisati Javni poziv za izbor strateškog partnera u izgradnji vikend naselja „Tvrdimići“.

Poziv će biti raspisan na osnovu izrađenog urbanističkog projekta „Tvrdimići“ i odluke skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo kojima se određuju način i postupak izgradnje vikend naselja „Tvrdimići“.

Za kompleks rekreacione zone i vikend naselja “Tvrdimići” je izrađen urbanistički projekat i obuhvata površinu od  24,9 ha, a smješten je u južnom dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo, na području naseljenog mjesta Tvrdimići.

Koncept  rekreacione zone i vikend naselja “Tvrdimići” bazira se na zoniranju planiranih sadržaja, tako da su u zapadnom dijelu lokaliteta u blizini objekta lovačkog doma locirani ugostiteljski, sportski i prateći sadržaji. Centralni dio je predviđen za vikend objekte, dok je sjeverni i istočni dio predviđen za lociranje rekreativnih sadržaja uz maksimalno zadržavanje šumskog ambijenta kompletnog prostora.

Od sportskih i rekreacionih sadržaja planirani su sportski tereni, trim staze, „zip line“, dječije igralište, vidikovac i sl., a od ostalih sadržaja tu su amfiteatar, dva spomenika, te infrastrukturni objekti neophodni za funkcionisanje planiranih sadržaja.

Planira se izgradnja tri tipa vikend objekata, zavisno od njihove veličine, pozicije, te površine građevinske parcele.

TIP 1 sa spratnošću od Su+Pr+Po (suteren+prizemlje+potkrovlje), do maksimalne 122.29 m2 bruto površine objekta. Parcele su površine od 486 m2 do 514 m2.

TIP 2 je planiran sa spratnošću od Su+Pr+Po (suteren+prizemlje+potkrovlje), bruto površina planiranog objekta do maksimalnih 206,17 m2.  Parcele su površine od 497 m2 do 593 m2.

TIP 3 sa spratnošću od Su+Pr+Po (suteren+prizemlje+potkrovlje), do maksmilanih 261,38 m2 bruto površine. Parcele su površine od 691 m2 do 721 m2.

Izgradnja poslovnih sadržaja ima za cilj upotpunjenje turističke i ugostiteljske ponude, a podrazumijeva izgradnju objekata motela i bungalova, u  čijem  sastavu se planiraju sadržaji za smještaj gostiju, te prostori ugostiteljskog tipa (restorani i kafe barovi sa pratećim sadržajima), saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.