IRB ne očekuje veća kašnjenja nakon požara u objektu

0

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da ne očekuje da će ova institucija imati veća kašnjenja u plasmanu kredita nakon požara u kojem su u noći između subote i nedjelje izgorjele njihove prostorije u Banjaluci.

“Do toga može doći vjerovatno na par dana, ništa duže. Nije takva šteta da se objekat ne može koristiti. Procentualno, požar je zahvatio svega nekih 15 odsto drugog sprata koji koristimo. To vrlo jednostavno riješimo, imamo prostor gdje ćemo da prebacimo Sektor za finansije i da radi svoj posao. Nama je bitno da što prije uđemo u objekat, da ga očistimo uredimo i osposobimo za dalji nesmetan rad”, naveo je Vrhovac.

On je istakao da očekuje da će za to trebati najviše par dana, odnosno do kraja sedmice.

“Ja sam juče cijeli dan i noć proveo tamo, kao i danas. Inspektori su nam bili rekli da ćemo danas moći ući. Mi smo se organizovali da u 9.00 časova idemo u čišćenje i uređenje objekta, s obzirom da je samo dio drugog sprata uništen, gdje boravi 11, 12 radnika. Sve ostalo nam je manje-više samo pokriveno prašinom, gareži i prljavštinom. Mi koristimo drugi, treći i četvrti sprat, a i peti je u vlasništvu IRB-a, a iznajmljen je Garantnom Fondu”, pojasnio je Vrhovac.

Međutim, dodao je on, jutros je tužilac izašao na teren i rečeno je da ne mogu ni danas, a vjerovatno ni sutra prije podne, ući u objekat, dok se ne izvrše dodatna vještačenja po nalogu Tužilaštva.

Vrhovac je u izjavi za “Nezavisne novine” dodao da je njihova imovina osigurana u osiguravajućoj kući, te da će ona pokriti kompletnu štetu nastalu u požaru.

“Naša arhiva je potpuno neoštećena i sačuvana. Server sala je takođe potpuno neoštećena. Nećemo imati nikakav problem da uspostavimo potpuni proces rada”, naglasio je Vrhovac.

Srna