Investitorima iz Kine predstavljeni potencijali Jahorine i Banja Luke

0

Promocija Treće konferencije lokalnih lidera 16+1 koja će biti održana u junu u kineskom gradu Tangshan i priprema učešća visokih zvaničnika i preduzetnika na Business Forumu 16+1 iz te provincije u maju u Sarajevu, cilj je posjete delegacije kineske provincije Hebei Bosni i Hercegovini.

U okviru trodnevne posjete, 13. aprila, u hotelu Bistrica u Olimpijskom centru Jahorina održan je sastanak predsjednika Privredne komora Republike Srpske, Borka Đurića, sa ambasadorom NR Kine u BiH Nj.E. gđom Chen Bo, direktorom Agencije za promociju investicija Hebei provincije, An Jing i predstavnicima Bank of China.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Banja Luka, načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović, kordinator za pripremu i implementaciju projekata Verica Kunić i direktor CIDEA Gradske razvojne agencije Milenko Gemaljević, kao i predstavnici Olimpijskog centra Jahorna, Goran Brčkalović i Dragan Sokolović i članovi Nadzornog odbora Boško Kenjić i Gluhović Nikola.

Na sastanku su predstavljeni turistički potencijali Jahorine i planovi budućeg razvoja, grad Banja Luka i razvojni projekti Grada, kao i Poslovna zona Ramići. Razgovarano je i o budućoj saradnji i mogućnostima za privlačenje potencijalnih investitora iz Kine, učešću na predstojećem Business Forumu 16+1 u Sarajevu i konferenciji lokalnih lidera 16+1 u Tangshan na kojoj je učešće potvrdio gradonačelnik Banja Luke, Slobodan Gavranović.