Investicija od milion KM: Austrijanci će u BiH proizvoditi pelete

0

U prostorijama Opštine Novi Grad održan je sastanak na kojem je razgovarano o pokretanju proizvodnje peleta, a kojem su prisustvovali načelnik Miroslav Drljača sa saradnicima, predstavnik lokalnog preduzeća “Depal” Abdulah Delić, te Peter Ringerberger kao predstavnik firme “LeNox Consulting” iz Austrije.

O ovoj temi već se razgovaralo na sastanku održanom u maju, kada su predstavnici obje firme upoznali opštinsko rukovodstvo sa željom za uzajamnom saradnjom i proširenjem proizvodnih kapaciteta preduzeća „Depal”, koje se bavi proizvodnjom peleta.

Prvobitna ideja investitora bila je kupovina gotovih proizvoda od preduzeća „Depal”. No, tokom razgovora i boravka u Novom Gradu, uočili su nove poslovne mogućnosti, te je kao rezultat zajedničkih ciljeva lokalnog preduzeća i investitora postignut sporazum, i to u vidu registrovanja nove firme „Derma fire sticks” Novi Grad, u koju će biti uloženo 500.000 eura, a koja će se baviti proizvodnjom peleta.

Preduzeće će za početak zaposliti 10-ak radnika, kako srednje tako i visoke stručne spreme, a sa radom bi trebalo početi u novembru.