Investicija od čak 20 miliona KM na sjeveru FBiH, posao za 100 radnika

0

Ukupan broj zaposlenih u ovoj kompaniji popet će se na čak 900

Zlatko Oršolić, direktor kompanije Yimor, koja posluje od 1989., najavio je da će uskoro biti otvorena tvornica sladoleda.

On je to kazao danas na otvaranju nove poslovnice maloprodajnog lanca Mega diskont koji posluje u okviru ove kompanije.

Ističe kako će širenje i otvaranje novih maloprodajnih objekata biti nastavljeno u cijeloj Bosni i Hercegovini, uz naglasak na jačanju proizvodnje u BiH.

S ponosom je otkrio novu investiciju u prvu tvornicu sladoleda u Bosni i Hercegovini koja uskoro kreće u proizvodnju. Riječ je o ulaganju većem od gotovo 20 miliona KM.

Tvornica se nalazi u Domaljevcu, a s punim kapacitetom zaposlit će novih 100 radnika. Time će se broj zaposlenih u Yimoru povećati na više od 900.                   

Inače, novi MEGA Diskont u Tuzli, koji je danas svečano otvoren u prostorima bivšeg kina Mladost, peta je poslovnica u Tuzli i ujedno 50. maloprodajna poslovnica kompanije Yimor na području Bosne i Hercegovine.

MEGA Diskont će, kao i u svim svojim maloprodajnim objektima, ponuditi širok asortiman proizvoda po iznimno niskim cijenama, od robe široke potrošnje, prehrambenih proizvoda, tekstila, igračaka, posuđa i drugog, s posebnim naglaskom na podršku i promociju domaće proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

U ponudi se nalazi gotovo 6.000 artikala i više od 600 brendova, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva.