Investicija od 200 miliona eura: “IKEA” će graditi još dva objekta u Srbiji

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je u planu izgradnja još dva objekta kompanije Ikea u ovoj zemlji u narednih pet godina. Vrijednost ukupnih investicija biće 200 miliona eura a to će značiti i više novih radnih mjesta.

“U planu je da u narednih pet godina izgrade još dva objekta, od kojih bi jedan nalik postojećem objektu Ikee trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vriednost, tada, ukupnih investicija biće 200 miliona eura, a dobra vijest za sve naše građane je da će to značiti i nova radna mesta. Vjerujem da će njihovi planovi biti realizovani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici Ikee”, rekao je Đorđević.

Đorđević je rekao da dolazak Ikee otvara vrata i drugim velikim investicijama u Srbiju, što za tu zemlju predstavlja direktan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mjesta, navodi se u saopštenju.

Švedski ambasador u Srbiji je najavio da će Ikea postepeno širiti poslovanje u Srbiji i proširiti svoju mrežu saradnje sa drugim preduzećima. On je podsjetio da je Ikea jedna od najvećih investicija u Srbiji, gdje je do sada investirano 60 miliona eura.

Ikea u Srbiji danas Ikea zapošljava 330 radnika.