Interpol raspisao potjernicu za”Playboy” zečicom: Slobodanka Tošić pobjegla iz kućnog pritvora

0

Slobodanka Boba Tošić (30), bivša Miss fotogeničnosti BiH, koja je svojevremeno krasila i naslovnicu časopisa za muškarce “Playboy”, nakon što joj je potvrđena presuda kojom je osuđena na dvije i po godine zatvora, pobjegla je iz Han-Pijeska, gdje je bila u kućnom pritvoru, te je za njom raspisana Interpolova crvena potjernica, saznaje “Dnevni avaz”.

Izdržavanje kazne

Prema navodima na potjernici, bivšu misicu potražuje Sud Bosne i Hercegovine radi izdržavanja kazne. Također, u potjernici je navedeno da se Tošić traži zbog saučesništva u pokušaju ubistva.

Prema navodima optužnice, Slobodanka je terećena da je, koristeći činjenicu da je Đorđe Ždrale zvani Đoka (izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu u KPZ-u Foča zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera) bio zaljubljen u nju, namamila ga u naselje Vranješ u Lukavici, gdje je pokušana njegova likvidacija.

Kako je navedeno u optužnici, Slobodanka je Ždrali kazala da je odveze u naselje Vranješ jer je trebala posuditi skriptu od kolegice s fakulteta.

Ždrale je tada vozio luksuzni Audi, vlasništvo Borisa Govedarice (likvidiran 2007. ispred “Toma” u Lukavici) te je njime Slobodanku doveo do kuće gdje su živjele njene kolegice.

Kada je izašla iz vozila i krenula ka kući, iz mraka su Ždralu rafalima iz automatskih pušaka zasula dvojica počinilaca, ali je on, samo pukom srećom, uspio izbjeći smrt. Zadobio je lakše povrede te je pobjegao u kafić “Sport”, a čiji je vlasnik njegov prijatelj Zoran Golub zvani Ćarlama (izrešetan u svom kafiću 2008.).

Veze s podzemljem

Tošić je uhapšena u akciji kodnog naziva “Lutka”, a nakon izlaska iz pritvora, ona je napustila teritorij BiH, iako joj je to sudskim mjerama bilo zabranjeno. Nedugo nakon toga uhapšena je na granici s Hrvatskom, gdje je, kako je kazala, krenula na snimanje filma u kojem je trebala igrati epizodnu ulogu.

Ona se tokom suđenja branila govoreći da nije znala da će na Ždralu biti pokušan napad te da je on maltretirao.

Inače, Tužilaštvo je Slobodanku dovodilo u vezu s Darkom Elezom (na izdržavanju devetogodišnje kazne u Srbiji), koji je Ždralin zakleti neprijatelj, jer su jedan drugog u više navrata pokušali likvidirati.

Stav advokata

Advokat Vlado Adamović, koji je zastupao Slobodanku, tokom suđenja je tvrdio da krucijalni svjedok Anđelko Veljančić ne govori istinu te da je njegova klijentica osuđena pristrasno i mimo zakona. Adamović je tvrdio da je Veljančić dao oprečne iskaze te je dodao da je tužilac odabrao izjavu koja mu odgovara.

(Avaz)