Hypo banka i Narodno pozorište RS potpisali ugovor o sponzorstvu

0

Dragan Kovačević, predsjednik UpraveHypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske, potpisali su ugovor o nastavku saradnje u kojoj će Hypo banka i u narednih dvanaest mjeseci finansijski pomagati nacionalno pozorište u ulozi sponzora sezone 2016/2017.

Hypo banka Banja Luka, kao jedna od kapitalno najjačih banaka na domaćem tržištu, uz snažnu podršku svojih novih vlasnika Advent International i Evropske banke za obnovu i razvoj, potvrđuje ulogu društveno-odgovornog partnera lokalne zajednice i njenih građana.

„Narodno pozorište Republike Srpske prepoznajemo kao jednu od najvažnijih institucija kulture, čiji glumci, reditelji i scenografi u kontinuitetu žanju brojne nagrade u zemlji i regionu, a što je dodatni motiv da Hypo banka i ove godine, četvrtu zaredom, podrži ovu kulturnu instituciju. Našu poslovnu filozofiju direktnog, jednostavnog i pristupačnog bankarstva izgrađujemo u saradnji sa zajednicom u kojoj poslujemo.“, izjavio je Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Narodno pozorište Republike Srpske organizuje devetnaesti Teatar fest „Petar Kočić“, koji će se održati u periodu od 17. do 25. maja 2016. godine.

Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, zahvalio se Hypo banci, istakavši značaj aktivnog učešća privrednih subjekata u društvenom životu Republike Srpske. „Raduje me činjenica da nastavljamo uspješnu saradnju koja omogućava stvaranje boljih uslova za kulturno stvaralaštvo, kao i podršku Teatar festu, koji će i ove godine okupiti prijatelje pozorišta, i značajne ličnosti iz svijeta kulture i umjetnosti.“

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka već trinaest godina planski, u okviru svog budžeta, izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici, u kojoj djeluje kroz podršku radu institucija i udruženja građana, te događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti kroz oblasti kulture, umjetnosti, i nekomercijalnih sportskih aktivnosti.