HT prodaje većinski udio u Optima telekomu

0

Hrvatski telekom (HT) danas je objavio međunarodni tender za prodaju 54,3 posto dionica Optima telekoma, javljaju hrvatski mediji.

Kako se navodi, HT prodaje 17,4 posto svojih, a ima pravo pod određenim uslovima zajednički prodati i 36,9 posto dionica Optime koje drži Zagrebačka banka, za što zainteresovani mogu podnijeti ponude do 12 sati dana 2. marta.

Oglas za prodaju dionica Optime je objavljen 31. januara “The Financial Timesu”, izvijestili su iz HT-a u objavi putem Zagrebačke burze.

Objavom poziva HT je započeo postupak prodaje dionica Optima telekoma, a u skladu s odlukom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) iz 2017. godine.

Optima telekom je firma sa sjedištem u Buzinu kod Velike Gorice u blizini Zagreba, čije je upravljanje HT preuzeo 2013. godine, temeljem ugovora između HT-a i Zagrebačke banke, koja je bila najveći vjerovnik Optime u predstečajnom postupku.

AZTN je 2014. godine uslovno odobrio koncentraciju HT-Optima, na ograničeno razdoblje od četiri godine, a  2017. je HT-u produženo trajanje prava privremenog upravljanja Optimom za dodatne tri godine, odnosno do sredine 2021.

Tim je rješenjem AZTN odredio i da do 31. januara 2020. HT treba početi postupak prodaje dionica Optime.