HT Eronet i ENT potpisali ugovor od 9 mil KM

0

HT Eronet i Ericsson Nikola Tesla (ENT) nastavljaju saradnju potpisom okvirnog ugovora za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ugovor vrijedan 34 miliona kuna (oko 9 miliona KM) u Mostaru su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800MHz i 1800MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike ovog bosanskohercegovačkog operatora.

Ericsson je jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eroneta.

Zahvaljujući opremi radijskog sustava koja je spremna za 5G i IoT, HT ERONET će, u budućnosti, moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju.

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT ERONET-a, izjavio je:

Potpisani LTE ugovor s Ericssonom Nikolom Teslom strateški je korak u saradnji naših dviju kompanija. Sretni što smo što je Ericsson Nikola Tesla tehnološki partner u modernizaciji naše mreže. Zahvaljujući tome, svojim korisnicima pružit ćemo najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je svoje zadovoljstvo nastavkom saradnje:

Posebno me raduje što nastavljamo našu suradnju s HT Eronetom. To je bilo moguće temeljem povjerenja stvorenog između naših stručnih timova te zahvaljujući Ericssonovoj tehnologiji. Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja, osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području, otvoriti mogućnosti i za 5G, prenosi Jabuka.tv.