Hrvatski div privodi kraju investicioni ciklus od čak 250 miliona eura

0

U srijedu su izvijestili da je otvoreno gradilište novog Podravkinog Transportnog centra u koprivničkoj industrijskoj zoni, koji će zamijeniti dosadašnji zastarjeli objekt, a investicija je vrijedna oko tri miliona eura.

Očekivano trajanje radova, kako su naveli, procijenjeno je na otprilike šest mjeseci. Podravka će tako značajno unaprijediti vlastitu transportnu infrastrukturu, a lokacija novog Transportnog centra, u neposrednoj blizini uskoro dovršenog logističko-distributivnog centra, značajno će povećati ukupnu efikasnost logističkih operacija.

Podravka se, kako su naveli, trenutno nalazi na vrhuncu snažnog investicijskog ciklusa koji je započeo 2021., a u sklopu kojeg će do kraja ove godine biti uloženo oko 250 miliona eura.

– Nakon gradnje logističko-distributivnog centra, ova je investicija nastavak ulaganja u modernizaciju logistike, a zajedno će predstavljati sinergiju koja će omogućiti konsolidaciju skladišnih kapaciteta i transporta, a samim time i mnogo efikasniji rad nego do sada – istaknuo je prilikom otvorenja gradilišta direktor Podravkine Logistike Gordan Drnas, prenosi Hina.

Riječ je o sveobuhvatnom modernom objektu kakav multinacionalna kompanija poput Podravke uistinu i zaslužuje, kazao je Drnas napominjući kako Podravkina transportna flota godišnje prijeđe više od 3,6 miliona kilometara.

Iz Podravke u priopćenju navode kako će se novim Transportnim centrom poboljšati prometna sigurnost i radni uvjeti, a njegova izgradnja obuhvaća radionu za popravak teretnih vozila i viličara, urede za organizaciju prijevoza, garderobe, sanitarne čvorove, praonicu za vozila, točionu za gorivo te parkiralište za 28 teretnih vozila, kao i za osobna vozila zaposlenika.

– Ovom investicijom naš se investicijski ciklus približava kraju – istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić napominjući kako će ovaj objekt, zajedno s logističko-distributivnim centrom, biti srce i ishodište Podravkine logistike i transporta.

– Posebno mi je drago i što će ovaj novi objekt, kao i svi ostali na kojima smo radili do sada, unaprijediti uvjete rada naših zaposlenika i omogućiti im suvremene uvjete u kojima će na jednome mjestu imati sve što im treba za neometani rad – kazala je Dalić.