Hrvatska: Sa Merkel počinjemo razgovore o dolasku VW-a

0

Hrvatska Vlada u srijedu otvara razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Volkswagena u Hrvatsku, najavio je ministar ekonomije ove zemlje Darko Horvat.

Poslovni dnevnik prenosi Horvatovu izjavu da je Vlada pripremila ponudu njemačkom investitoru i da je odlučna u tome da se ta investicija realizira u Hrvatskoj, iako je prije tri sedmice šef proizvodnje VW-a Andreas Tostmann Reutersu izjavio da ne traže alternativnu lokaciju za svoju milijardu i po eura vrijednu novu tvornicu, mimo turskog Izmira.

“U srijedu počinju razgovori s gospođom Merkel o tome da VW realizira svoju investiciju u Hrvatskoj, a Vlada je sastavila ponudu za VW te pronašla tri lokacije na kojima postoji spremnih milion kvadrata zemljišta i svi drugi uvjeti, a traženo je 40 parametara, da se ta investicija ostvari”, kazao je Horvat. 

Dodao je da su tri lokacije za tvornicu: Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo.

Ni na jednom drugom dijelu Hrvatske nisu pronašli toliko slobodnog zemljišta spremnog za investiciju u kombinaciji s drugim uvjetima, poput ljudskih i obrazovnih kapaciteta i planova razvoja za 20 godina.