Honda predstavila kralja ringa Civic Type-R za evropsko tržište

0

Honda Civic je do cilja oduvijek išla svojim putem, a u Type-R izvedbi je misiju odrađivala najbrže. Nova izvedba nije izuzetak, to je vrhunski sportski automobil visokih performansi i osebujnog stila.

Ovom automobilu dodatna reklama nije potrebna. Povratak titule najbržeg automobila s prednjim pogonom na Nürburgringu bio je dovoljan da se zapali kritična masa obožavatelja, ali i pridobije bar dio onih koji su lutali između bezličnog Golfa R i Focusa RS. Jer Civic je doista poseban i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

I ono bitno, dizajn načičkan sportskim detaljima kao da je izašao iz neke računalne igrice ovdje ima pokriće. Odrađuje ga 2.0 turbak s 320 KS i 400 Nm, koji će u kombinaciji sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem biti grotlo za ulazak u svijet užitka. Papir kaže 5,7 sekundi za sprint do 100 km/h i 272 km/h, ali i prosjek od 7,7 l/100 km, ako ikoga zanima.

Tražite li kompakt koji će na cesti izazvati veću pozornost od etabliranih bolida tipa Porschea onda je Type-R prvi izbor. I da, u Njemačkoj ćete ga platiti oko 36.000 EUR, dok bi u Americi trebao stajati ispod 35.000 USD.

Index.hr