H&M: BiH ima potencijal, otvaraćemo poslovnice i u drugim gradovima

0

Prva radnja švedskog modnog giganta H&M u Bosni i Hercegovini biće otvorena sutra u Banjoj Luci a uskoro se može očekivati otvaranje prodajnih objekata i u drugim bh. gradovima.

U Bosni i Hercegovini vidimo potencijal i već intenzivno radimo na istraživanju mogućnosti za širenje poslovanja, rekao je večeras novinarima u Banjoj Luci Danilo Drobnjak, direktor komunikacija i marketinga H&M-a za Zapadni Balkan, Austriju, Adriatik i Gruziju.

Danilo Drobnjak

„Dugo smo čekali na dolazak H&M brenda u Bosnu i Hercegovinu ali po našem mišljenju bolje je čekati pa onda kada uđete na neko tržište da to bude kvalitetno. Sama činjenica da sutra otvaramo našu prvu radnju u Banjoj Luci govori da Bosna i Hercegovina ima potencijal i mi sa nestrpljenjem očekujemo da čujemo šta naši kupci u BiH misle i kakve su njihove reakcije“, kazao je Drobnjak.

On je dodao kako H&M, kada uđe na jedno tržište, nikada ne ostaje samo u jednom gradu, budući da zemlje u kojima će poslovati bira prema ukupnom potencijalu koji ona nudi pa se tako uskoro mogu očekivati vijesti i o otvaranju novih prodajnih objekata u našoj zemlji.

„Kada dođemo na jedno tržište, to znači da vidimo potencijal u cijeloj zemlji. Već radimo vrijedno na istraživanju raznih mogućnosti i nadamo se da ćemo uskoro imati vijesti kojima ćemo obradovati ljubitelje mode i u drugim gradovima BiH“, kazao je Drobnjak.

Održivost kao važan element

On je pojasnio kako je poslovna ideja kompanije da nudi modu i kvalitet po povoljnoj cijeni na održiv način te da će se i potrošači u BiH imati priliku uvjeriti koliko je održivost važan element njihovog poslovanja.

Takođe, najavio je da će u budućnosti vjerovatno biti moguće obavljati i online kupovinu iz Bosne i Hercegovine za što je u ovom trenutku još rano jer je kompanija tek ušla na bh. tržište.

Novinarima se obratio i ambasador H&M-a za BiH Sanel Hadžić koji je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će ljubitelji mode sada u Bosni i Hercegovini moći naći ono po šta su do sada odlazili u inostranstvo. I on je najavio skoro širenje prodajne mreže.

Sanel Hadžić

„Ne znam kada, ali vjerujem da će ubrzo doći na red i glavni grad BiH“, kazao je Hadžić.

Podsjetimo, H&M prodavnica u Banjoj Luci smještena je u trgovačkom centru Delta Planet a prostire se na skoro 2.500 metara kvadratnih i to na dvije etaže.

Tržni centar Delta Planet biće zvanično otvoren sutra.