Helez objavio fotografiju puške koju je proizveo bh. gigant

0

Ministar odbrane BiH Zukan Helez objavio je fotografiju automatske puške koju je proizvela vodeća domaća kompanija vojne industrije – Igman Konjic.

Helez je ranije danas saopštio da je bio u posjeti Igmanu, kao i da je ova kompanija razvila vlastitu pušku.

Na društvenim mrežama objavio je i fotografiju na kojoj se vidi kako Igmanova novaIgman puška izgleda:

– Igman d.d. Konjic je trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Evropi i među najboljim u svijetu. Trenutno upošljavaju 1430 radnika te su  u procesu konstantnog zapošljavanja. Pored povećanja broja zaposlenih, stalan je i rast primanja radnika – naveo je Helez.

Također, dodao je, Igman d.d. Konjic je uložio značajna sredstva u automatizaciju i nove tehnologije u proizvodnji, čime se konstantno poboljšavaju uslovi za rad u ovoj kompaniji.

– Posebno sam ponosan jer su u Igmanu d.d. Konjic u potpunosti razvili proizvodnju puške. Ova puška je 100 posto domaći proizvod.  U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj – dodao je ministar.

Prilikom posjete i u razgovoru sa rukovodstvom Igmana d.d. iskazao je punu podršku daljnjem razvoju i unapređenju procesa proizvodnje u ovoj kompaniji, te obećao svu neophodnu podršku u nastojanjima menadžmenta i radnika ove kompanije da unaprijede i pojačaju proizvodnju u ovom preduzeću.