„Hamdo group” nastavlja proizvodnju vila

0

Nakon što je uspješno završen prvi projekat izgradnje 15 vila za tržište Turske, u pogonima “Hamdo group” u Sokocu počela je proizvodnja još 12 u okviru drugog projekta.

“Prva vila, u okviru drugog projekta je već pripremljena za otpremu i biće montirana na Ilidži”, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovoj firmi Petko Vukojičić.

On je naglasio da je za tu lokaciju planirana proizvodnja ukupno 12 takvih vila do kraja jula.

Vukojičić je najavio da kompanija nastavlja realizaciju projekta prepoznatljivog po izgradnji ovog tipa vila, koje su privukle pažnju kupaca i u drugim zemljama jer se grade od prirodnih materijala uz savremene programe opremanja.

Prema njegovim riječima, zbog pandemije virusa korona, firma “Hamdo group” opredijelila se za domaće tržište.

Direktor firme Hamdo Abdulkarim izjavio je Srni da je ova kompanija ugovorila izgradnju još 155 vila u Ilijašu.

On je naglasio da je uspješno završen prvi projekt izgradnje 15 vila za tržište Turske, te da je otpremljena i posljednja isporuka za montažu u jednom od ljetovališta u toj zemlji.

Abdulkarim je naglasio da je projekat uspješno završen zahvaljujući dobroj saradnji sa dobavljačima, te podršci Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva, preduzaća “Šume Republike Srpske” i opštine Sokolac.

Oživljena proizvodnja

U firmi “Hamdo group” u Sokocu zaposleno je 150 radnika.

Podsjetimo da je vlasnik firme „Hamdo group“ prije dvije godine zakupio dio drvoprerađivačkog pogona „Nove Romanije“ nakon što je u ovom preduzeću zaustavljena proizvodnja i nakon što je nekoliko pokušalja oživljavanja završeno neuspješno.

Srna / D.H.