Hadžići: Uskoro počinje obnova saobraćajnice u Miševićima

0

Potpisan je ugovor o izvođenju radova na saobraćajnici u naselju Miševići u Hadžićima, koja će biti obnovljena u dužini 2,6 kilometra.

Projektom je predviđena rekonstrukcija i proširenje saobraćajnice s poboljšanjem sistema odvodnje, te nova vertikalna i saobraćajna signalizacija.

Ova saobraćajnica je važna jer će spajati dvije cjeline i povezati izlaze i ulaze na regionalne saobraćajnice.

­- Naše opredjeljenje je da ulažemo u infrastrukturu svih općina. U općini Hadžići već realizujemo neke projekte, a obnova saobraćajnice u Miševićima logičan je slijed, jer smo u proteklom periodu obnovili i proširili saobraćajnicu sve do ovog dijela koji je predmet ovog ugovora. Završetkom projekta, imat ćemo potpuno funkcionalnu cjelinu i povezanost sa ulazom u Miševiće i Rakovičkom cestom na izlazu – istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Obzirom na raspoloživost finansijskih sredstava, projekt će biti realizovan u fazama. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.998.765 KM s PDV-om.

Finansirat će se putem Ministarstva saobraćaja, iz budžeta Direkcije za puteve Kantona Sarajevo iznosom od 2.668.668,27 KM, a iz budžeta Općine Hadžići 320.096,73 KM.